Teater i Vads bystuga 3 feb 2019 kl. 16:00

Biljetter: Werner Aspenström-biblioteket i Smedjebacken & biblioteket i Söderbärke. Kan även bokas på 070-585 18 21 eller Swish till 123 559 85 29, skriv Teater. Kvarvarande biljetter säljes vid dörren. Biljettpris: 150 kr inkl. fika.

Werner Aspenström (1918-1997) var en poet, författare och dramatiker uppvuxen i Torrbo utanför Smedjebacken. Han var medlem av Svenska Akademin och hade en särställning bland fyrtiotalisterna. Med sitt enkla språk och djupsinniga sinne förmådde han växla mellan allvar och humor, naturimpressionism och ironisk tidssatir.

Vår ensemble vill lyfta fram Werner Aspenström som dramatiker genom att spela hans drama Faster. Pjäsen handlar om människans existentiella funderingar om vad gränsen av verkligheten kan vara, om mystik och fantasi. Vi får möta olika naturväsen, en faster som blir uppmanad att flytta in på ett äldreboende men stannar kvar i sin stuga för att leva sitt liv på sitt sätt talandes med både troll, älgar och vattenhinken. En viktig roll spelas av folklivsforskaren som i sin logiska forskarvärld tvingas möta karaktärer från sin barndom och med envishet försöker skilja mellan verkligheten som han är van att se den och en värld där allt har liv och själ. Pjäsen skrevs för nästan 40 år sedan men är fortfarande märkligt aktuell med frågor som människans samklang med naturen, om konflikten mellan land och stad och om människans rätt att få välja sitt liv. Werner Aspenström skärskådar med det här dramat gränsen för vetenskapens roll i ett utmanande sagoskimmer.

Varmt välkomna önskar Föreningen Vads bystuga!

Kommentarer inaktiverade.