Möt filmskaparen Martin Fallhagen när han lördag den 5 oktober klockan 15.00 gästar Vads bystuga och visar sin senaste film ”Party, problem och en rymdhjälte”.

Party, problem och en rymdhjälte

  • En film om att bo i gruppbostad

Möt filmskaparen Martin Fallhagen när han lördag den 5 oktober klockan 15.00 gästar Vads bystuga och visar sin senaste film ”Party, problem och en rymdhjälte”.

Martin Fallhagen, 29 år, är landets (och kanske världens) hittills enda kända filmskapare som har Down syndrom. Hans karriär startade tidigt hemma på gården i Hägnan utanför Vad där han skapade kortfilmer med en egen handvideokamera. Sedan sju år tillbaka bor Martin i Lövstalöts gruppboende utanför Uppsala och har skrivit manus och regisserat tre filmer om vardera cirka 25 minuter.

  • Det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka till Vad och visa min film och jag hoppas att mina gamla skolkompisar kommer, säger Martin som även gick några skolår i Fagersta innan flytten till Uppsala.

I Martins filmteam ingår bland andra skådespelarna Tomas Norström, känd som Olle i Pistvakt och poliskonstapeln i filmerna om Lasse Majas detektivbyrå, samt Philoméne Grandin, känd från SVT:s sommarlovsmorgon Vintergatan samt en rad svenska teveserier och arbetar för närvarande på Dramaten. Därtill kommer ett antal statister från gruppboendet i Lövstalöt och Martin gör själv några av rollerna. Filmerna produceras av Pantheon Film AB.

I Martin Fallhagens tredje film, ”Party, problem och en rymdhjälte” får publiken åter träffa de boende på Lövstalöts gruppbostad. Denna gång får de besök från yttre rymden eftersom Mira har kommit till jorden för att undersöka hur det är att bo på gruppboende. 

Som vanligt tar Martin upp olika problematiska situationer som kan uppstå mellan personal och boende. Liksom i förra filmen kommenterar en expert de olika dilemman som gestaltas i filmen. Men han tar även med publiken på födelsedagsfest och länsdans. Läs mer om Martin och hans filmskapande på hemsidan: www.martinfallhagen.se där man också kan köpa hans filmer.

För mer information kontakta

Lasse Nohrstedt, 070 2809860 eller mejla: lasse.nohrstedt@gmail.com

Kommentarer inaktiverade.