Hemvändardag 24 maj 2014

Hemvändardag utskick_20140319 Program Hemvändardag 24 maj 2014

Vads bystuga och alla hemvändare lyste ikapp med solen under jubileumsdagen (bilder finns under fliken ”BILDER”)

Flaggan vajade i vinden, solen sken och himlen var blå. Det var lördagen den 24 maj och 75-års jubilerande Vads bystuga firades med en Hemvändardag. Det blev en lyckad dag med många hemvändare från såväl nära som långt bort. För många var det nästan 40 år sedan de senast träffades.

På fotoskärmar i stora salen hade Torsten Johansson och Leif ”Knäppen” Olsson satt upp gamla bilder. De är båda släktforskare med stort intresse för hembygden. Bilderna satte igång många glada samtal och några kunde känna igen sig.

På programmet ingick, för den som ville, ett besök på Sämogården där nuvarande ägaren Karin Sager tog emot och berättade. Gården är en gammal släktgård som gått i arv sedan 1600-talet. Många passade på att göra ett besök i skolan och en vanlig kommentar var, jag kände inte igen mig alls. De som inte ville gå till skolan kunde åka raggarbil!

90-årige Folke Larsson hade tecknat en fantastisk fin bild av Sämogården, som han skänkte till den jubilerande bystugan. Folke som är en duktig musiker bjöd också på pianospel och sång.

I Bystugans kök arbetades det febrilt då många ville köpa kaffe med hembakat bröd för att lite senare njuta av en lunch allt serverat på vitt benporslin. En uppskattad ”lyx” enligt många.

Kalles Gäng från Fagersta stod för underhållningen med sång och musik.

TACK alla ni som kom och besökte oss och TACK alla ideellt jobbande.

Utan er hade det inte blivit en sådan bra och välbesökt 75-års dag för vår bystuga!

Fakta

Vads bystuga invigdes 1939. Bystugan byggdes av Barkens Sågverk AB och överlämnades till Stiftelsen Vads bystuga som gåva.

1989 tog Föreningen Vads bystuga över förvaltningen av stiftelsen och ansvaret för bystugan. Bystugan återinvigdes 18 mars 1995 utbyggd och totalrustad med bl a handikappanpassad entré, modernt kök och bastuavdelning. Idag används den till olika arrangemang, sammanträden o fester, både föreningar och privat.

Vads bystuga är helt ideell och leds av en styrelse med förankring i bygden.

Kommentarer inaktiverade.